Home Диети

Как да избера диета?

761

Коя диета е подходяща за мен? Защо не отслабвам бързо? Защо връщам килограми? Не се чувствам добре?

Всеки ден стотици жени и мъже вземат важно решение- да отслабнат и започват да си задават въпросите по горе. Пробват се различни хранителни режими, но малко постигат успех. Поредната модна диета ги изкушава и тя вярват,че тя ще е панацеята за техните проблеми с килограмите. Но за съжаление в повечето случаи следва само едно- разочарование от видяното на кантара.

Първо и основно правило, което трябва да спазват хората, които минават на диета е да изберат хранителен режим, съобразен с вашите особености на организма и да е удобна за изпълнение. Освен храните, които се съдържат в диетата, е е важно и графикът и да е лесен за спазване и да не променя по никакъв начина досегашния ви ритъм.

Тоест най-добрата диета е тази, която е изцяло съобразена с вашите нужди. Консултирайте се с диетолог, не започвайте нищо на своя глава. Може да е опасно.

Хранене

Правилният хранителен режим, както споменахме, е съобразен с вас. Ако не е така, когато приключите с диетата може да се получи неприятния йо-йо ефект и вместо да свалите да качите повече килограми.

Ако никога не пропускате вечеря, не се ограничавайте от нея. Може просто да ограничите вредни храни и огромните порции. Току виж сте дали добър пример на на близките си, като подобрите и техния начин на хранене и хранителни навици.

Инвестиция в здраве

Най-евтината храна е и най-нездравословната. При всяка диета са включени храни, които могат да се отразят на семейния бюджет, защото са по-качествени и по-скъпи. Не се щадете. Избирайте качествено пилешко или телешко месо, риба, зеленчуци, плодове. Така, осъзнавайки, че правилният начин на хранене е най-важната инвестиция, ще давате малко повече пари за храна, но пък ще намалите парите за лекарства. Вредните навици водят единствено до здравословни проблеми и висене пред лекарските кабинети.

Диета според вашите индивидуалности.

Всеки човек има различни предпочитания към храната. Изберете тази програма за отслабване, която се доближава до дневното ви меню. Един вегетарианец лесно ще се справи с диетата на Апкинс, но жена, която си хапва хамбургери и картофки, ще изпит трудности всеки ден яде само зелени салати. Не се отказвайте от любимите си храни просто намалете количеството. Ако обичате тестени изделия, може да се запознаете с диетите с ниско съдържание на въглехидрати. Ако не ви пречи да хапвате едно и също нещо то диетата на на Ваня Червенкова е перфектният избор за вас. Така не само може да свалите излишните килограми, но и да ги задържите след това.

Мотивация

Влезте във форумите и групите, които предлагат диетични режими Прочетете кой как се справя и вижте неговите резултати Това ще ви амбицира, да продължите напред, независимо коя диета сте избрали да спазвате.

Без крайности

Заложете на здравия разум и спазвайте диети, които гарантират достатъчно прием на калории- в порядъка на 1600 до 2000- и в същото време предлагат балансиран избор на здравословни храни. Така няма да се лишите от ценните за организмът минерали и витамините. Диетата да е изградена съобразно вашето телосложение и вашия ритъм на живот. Храната във вашата диета трябва да носи удоволствие, а не чувство за задължение, нервност и вина.

Упражнения и диета

Диетата трябва да е съчетана с с лека тренировка. Последните данни показват, че леките тренировки в рамките на 20 минути 3 пъти в седмицата, влияят изключително добре,ако са съчетани с подходяща диета. Ако спортувате всеки ден ще подобрите не само метаболизма, но ще повишите тонуса и издръжливостта. Без изтощение и висока вдигната летва. 20-30 коремни преси на ден, разходки, малко анаеробни упражнения, са достатъчни за непрофесионалисти като вас.

Но диетата иска и трайни промени в начина на живот!

  1. Детокс. Опитай се веднъж в седмицата да замениш всички храни само само плодове и зеленчуци.
  2. Вода. Хидратирай тялото с повече вода и чай. Зеленчуковите сокове също са идеално допълнение към диетата.
  3. Забрави за преработените храни, пърженото, захарта
  4. Движение и спорт. Дори 10-15 мин. на ден са от значение.